AMI 6 berline - 1967

Deze auto werd in 1989 letterlijk als een pak schroot overgenomen van een prominent AVN clublid, die 'm eigenlijk alleen voor de onderdelen had bewaard. Alles lag uitelkaar, de koets was grotendeels verrot maar het chassis was in ieder geval nog goed. En het originele Nederlandse kenteken was er nog bij! Destijds was het importeren uit Frankrijk nog niet zo simpel als nu, dus dat was boffen.

Karretje hopeloos schroot, zomer 1989

Na een jaar opslag van de bult ijzer werd begonnen aan de klus. Hierover is een lang verhaal geschreven, maar laat ik me hier beperken tot de mededeling dat er gedurende 10 maanden 750 uur arbeid in is gaan zitten (alleen al 6 maanden werk aan de koets, geschat 25% vervangen door eigenbouw plaatwerk) en dat ik dat NOOIT meer doe, zo'n totaal restauratie*. Alleen voor een AMI 6 berline heb ik het ervoor over gehad, aangezien ik al vanaf mijn 5e levensjaar diep geraakt was door de meer dan bizarre vorm die ik op vakantie in zuid Frankrijk veelvuldig mocht aanschouwen. Ouders van nu, houdt Uw technisch geinteresseerde knaapjes verre van dit soort objecten, zo'n jeugdtrauma werkt zeer lang door!

Sinds de completering (voorjaar 1991) is ie elk jaar nog door de APK gerold, zijn er eigenlijk geen ernstige problemen geweest (keertje een oliekoeler lek, gegromsound met eendespul) en is ie fluitend naar de ICCCR meeting in Clermont-Ferrand getuft. Vooral op hete zomerdagen (if any) is dit een heerlijke auto: alle luchtkleppen los, achterste schuifruitjes half open en dan lekker koel onder dat witte plastic dakje zitten! Het is merkbaar een wagentje voor het hete Franse zuiden.

Roll on, Pettemans!

fris gekeurd na 2 jaar schorsing, april 2009

Sept 2013

Met de oude maten van het Eendeei (2CV club te Rotterdam) op reunie trip naar een minicamping van één van ons, nabij de Puy de Dome. Geen panne ondanks urenlang vollast tegen de hellingen op in zijn 3te of zelfs 2te versnelling. Braaf autootje, slechts olie moeten bijvullen want voor dit zware trekwerk is het blokkie inmiddels wel wat sleets geworden. Geen probleem, thuis merk je er niks van.

klassiek konvooitje

gehaald!

Terug naar index

*zeg nooit nooit: behalve voor een 1e type daf 600 dan...