De laatste DAF, een V340 uit voorjaar 1991.


Dit wordt mijn laatste DAF, nieuwer krijg ik ze niet. Maar eigenlijk had ik hem liever niet nu al gehad want het is tevens de laatste auto van mijn in 2009 overleden oudere broer.

Die reed namelijk principieel vanaf pakweg 1986 besteleenden, had er uiteindelijk in 2007 twee rijden die echter op een zeker moment allebei tegelijk kaduuk gingen. Zwaar balen, bovendien werd ie een dagje ouder (55 op dat moment) en had eigenlijk geen zin meer in dat crisis gesleutel. Ik rijd (ook vanaf de eerste auto in 1983) principieel DAF en heb eigenlijk nauwelijks panne zeker niet met de dikke daf 77. Dus toen zijn buurman -dorpsgarage met de V- een door hun nieuw verkochte 340 terugkreeg van de hoogbejaarde eerste eigenaar sloeg ie na enig aarzelen zijn slag. Afleverbeurtje, nieuwe riemen, verse apekool en rijden maar.

eerste keer bij mij voor de deur

Tjonge wat een knappe strakke wagen, geen schrammetje, van binnen als nieuw en pas 45.000km. Hij was op slag enthousiast voor het variomatisme (na enige uitleg over hoe daarmee optimaal te rijden). Wat een luxe na die rammelhokken, en hij doet het ook gewoon altijd in 1x. Vanaf toen in een aanvaardbare tijd en zonder gehoorschade van oostgroningen naar twente over de duitsche autobahn.

Hij mag op het erf maar dan wel NU meteen de bordjes en de diagonaal eraf! Heus je zal zien dat staat veel mooier ;-) Nog even een DAF bordje op de grille gekit en netjes afgebiesd met zwarte rubberkit. Buurgaragist grijnst bij thuiskomst: "Kon je het niet laten"? - ''neenee dat was mijn broertje natuurlijk!''

klein onderhoud onder toezicht, verdelerkapje vervangen.

Hij heeft er 2 jaar uiterst gelukkig mee gereden, elk telefoongesprek begon met een kwartier loftuitingen op de ''nieuwe schicht'', ja dat wist ik al 25 jaar natuurlijk wie vertel je het. Hij verkocht zelfs een van zijn troeteleenden aan een gezamenlijke kennis uit eendenland, een nachwuchs eendoloog van het Ei.

Zoals gezegd overleed ie plotseling in mei 2009 en toen had ik een klein probleem als laatst overgebleven familielid op flinke afstand. Meteen de week daarop de nieuwe schicht opgehaald en snel overgeschreven om onnodige complicaties met de RDtW te vermijden. Het andere besteleendje ging met spoed ook naar de eendoloog zodat die twee weer naast elkaar staan. Die hele zomer en herfst was ik druk met opruimen/uitverkopen van huis en haard in oostgroningen, en de rode speer was het pendelvehikel van dienst want een stuk zuiniger dan mijn eigen oudere dikdaf. Wel lag ik na 1 rit al te lassen aan de uitlaat, katalysatorflens doorgescheurd. En hij moest in juni ook gekeurd worden, meteen maar even bij die buurman laten doen (handremmetje gangbaar maken verder niets).

Omdat ik swinters uiteraard met het opofferblokje rijd heb ik de rode schicht geschorst, ingepakt a la Christo en achterop het erf gedrukt. Helaas binnen geen plek meer voor deze onverwachte logee.

Christo eat your heart out (er zit inmiddels ook een touw omheen).

Dat ging goed, in de zomer kwam ie er als nieuw weer onder weg. Bij nauwkeurige pre-apekoolinspectie bleek helaas het zwakke punt van dit type, de frontbalk. Meer hierover op frontbalk.htm. Affijn, weer in 1x goedgekeurd na deze excercitie. Kwam goed uit want inmiddels was er een drijfstang uit het blok van die oude dikdaf gevlogen. Toch handig een reserve auto.

Tja wat moet ik er intussen mee. Wegzetten is geen goed idee dan krijg je allerlei stilstandsschade dus dan maar afwisselend in de zomer gebruiken naast de klassiekers om hem rijdend te houden. Jammer van de apekool en de belasting maarja. Hij staat nu op 70.000 dat is natuurlijk nog niks voor een auto van 19 jaar oud. Maarja ik zei al nieuwer krijg ik ze niet, een verse DAF voor na het pensioen en hopen dat ik dat dan WEL haal - so far so good.

Juni 2011 - apekool raak

Achterremmen weer uitelkaar getrokken en geserviced, ze lieten wat veel verschil zien vorig jaar op de bank. Schone remolie, ontluchten, kabels olien, ach ruim uurtje werk het is zo'n gemakkelijke klant. Verder kan ik niks vinden (pas 2000 km later). Apekool raak, remverschil 2% !! verder geen opmerkingen behalve ''wil je helemaal geen moderne auto dan?'' - NEEEJ, trouwens dit IS een moderne auto hij is pas 20.

Juni 2012 - apekool MIS en raak

Het is niet altijd feest: lekje in de uitlaat, achterlicht is gebarsten en geplakt (mag niet meer), CO 16%?? volgens mij keek ie op de verkeerde regel (CO2). Nu ja in de rebound na tussenlassen van een stukkie pijp, vervanging van het achterlicht (bedankt Laurens!) en het CO zo ver terug dat ie nog net loopt. Adviesband RA dat komt volgend jaar wel dan (+2000 km). Thuis het CO een kwartslag hoger, rijden maar weer, onkosten dit jaar 65 euro ;-)

Mei/juni 2013

Wiellagertjes RV vervangen (4 tientjes bij de Brezan, klusje van niks). Remankerjuk moeten losslijpen wegens die onlosbaar vastgerotte borgbouten, na twee uur stoken banken en breken nog niet los. Alleen nog te koop bij Fabory: M12-fijnx35, ach 1 dagje vertraging. Gemonteerd met veel kopervet volgende keer gaat ie beter los. Trekhaak van de dikke daf overgezet op deze - past zonder meer, maar weer twee bumperbouten moeten afkoppen met de slijper. Radiootje eringefrot, wat een luxe: voorbereide bedrading! Apekool in 1x raak zonder opmerkingen.

tip van de V300 club, de caravanschakelaar (zie hun forum voor details).

Die apekool was een beetje een misinvestering want de als immer onbetrouwbare overheid verandert opeens weer de Weekerban planning: ingangsdatum na de winter van 2013. Dus de dikke daf door laten rijden op 1/4 HSB voorbij het opvolgende zomerseizoen (want er wordt toch voor betaald). Rode schicht in de opslag geduwd, ga natuurlijk niet dubbel betalen. Nou dan wordt het pas december 2014, hopen dat ie de pekel lekker vindt... de pest voor youngtimers dit onzinnige gebeuren. Rotland!

Oktober 2014

Nu dan! Weekje voor einde schorsing ding nagelopen, één klein gaatje in de wielkast achter, uurtje routinewerk tussen avondeten en het (echte) journaal. Achterremmen ook maar weer even gereinigd en opgeschuurd voor de zekerheid (half uurtje). Verder werkt alles. Op naar de apekool: in 1x raak zonder opmerkingen (keurmeester: ''heb ik ze nou allemaal gehad?'' haha, nee nog niet). Thuisgekomen de wielkasten even lekker in de verse antisteenslagspray en tectyl door de onderrandjes. En hopen dat komende winter ook geen pekel brengt, daar kwamen we met de dikdaf genadig doorheen afgelopen seizoen.

Oktober 2015

Na vervangen van een afgewaaide spatlap en een postzegelgroot gaatje in de voorwielkast gedicht te hebben weer in 1x Apekool raak, geen opmerkingen. Carbu even netjes afgesteld op de meter (CO 2.5% en lambda 1). Het ding blijft perfect lopen, geen enkele behoefte aan wat nieuws.

Oktober 2016

Remslangetje achter vervangen (30 eu), stof erafgeveegd en ter apekool (nieuw adres met rollenbank en wat meer begrip voor oldtimers). In 1x raak zonder opmerkingen - likje gungum op de achterdemper. Alles doet het en hij loopt voorbeeldig rond, 89000 km pas! Totale kosten dus 70 eu, kom maar op met die winter.

Oktober 2017

Geheel zonder kosten of ingrijpen -nou goed, 1x de boegies aangetikt- weer een jaar erbij. Vol-ko-men betrouwbaar. Overigens vrijwel geen pekel gehad dus dit was een tropenjaar ;-) Opnieuw ter apekool zonder iets te doen. Ter plekke een stadslichtje vervangen, verder NIETS hoeven te doen in 1x raak. Wel wordt ie linksvoor wat dunner dat is volgende keer wel laswerk geblazen. En na de keuring ging de uitlaat blazen en ronken dus die weer een keer opgebeund met restjes pijp van een sloper. kennet, 5 stukkies in totaal dat houdt wel weer tijdje. Let wel dat is nog steeds de uitlaat waar mijn broer hem mee kocht in 2007! Zolang de demper zelf niet doorrot gaan we vrolijk verder op deze manier haha. 40 eu and still counting - goedkoper rijden KAN NIET.

Roll on, nieuwe schicht!


retour: subautos.htm