Eigenbouw treinstelletje in HO - DE2 Blauwe Engel


En dan nu mijn echte favoriete treinstelletje. Ook daar is inmiddels een mooi kant en klaar model van (Artitec) maar die is schreeuwend duur. Kleien maar weer!

Even van MPL nog zon Piko neppertje gehaald voor twee tientjes. Laten we nu om het makkelijker te maken de bestaande kap eens proberen om te beunen. Het profiel klopt redelijk, neus ramen&deuren uiteraard niet. Dus kop half uitgezaagd en volgeplamuurd, en de ramen uitgevijld tot in de buurt van wat het moet zijn.

Piko basis

Met verf is gelukkig veel te suggereren...

Set verse koplampgaten geboord en voorzien van blanco staafjes plastiek richting origineel Piko lampje. Dat gaat heel aardig. Schortplaatje bijgevijld en scharfenberg koppeling (sort of) overgezet. Ook deze wordt weer half om half eerste versie (lichtblauw met rode bies) en tweede versie (rood met gele bies en wings). Het dak doen we ook half om half, van schuin rechtsvoor zie je dan alleen maar 1 kleur.

omgebeund naast originele fantasie-donor

Pff veel werk hopelijk gaat de andere helft sneller.

boekkie bij! kop no 2

verMarklinde bodem

Rode plastiekstaafjes bovenin, lampje verzetten tot ie mooi aanstraalt.

hehe... koelaar.

Benieuwd of het ding ook een beetje rijden wil. Op de baan met dat barrel.

zoeffff... hij rijdt wel maar dat extra massadraadje tussen motor en middendraaistel is ook hier weer nodig. Verder ontspoort ie op afbuigende wissels, probleem van Piko wieltjes. Eens zien of er wat anders wil passen. Maar best wel fluitje verder:

1953 1968

 

<under construction>

 

Next! : planu.htm


Terug naar de index