Eigenbouw treinstelletje in HO - Plan U DE3


Alweer zon markant Nederlands treinstel waar geen betaalbaar model van is. Uiteraard moet het te doen zijn om van een Lima hondekop deze ''apekop'' te fabriceren. Alleen zit ik wat krap in kopwagons. Tussenwagons houd je daarentegen altijd over dus laten we daar maar eens van uit gaan.

focwa op schaal

Hondekoppie afgegoten, omgeplamuurd naar een apekop en aan een afgekorte tussenbak gezet. Dan stukken uit de zijwanden uitgezaagd en aan de andere kant weer ingepast. Inderdaad klopt het aantal ramen dan niet (de Limas zijn te breed) maar ach zou het erg opvallen? Mastica wandjes zijn helaas uit de handel. In ieder geval even haakse bovenhoeken invijlen dat scheelt alweer.

Dakgoten weggeschuurd, bodem aangepast OK hij wil dicht. Er kunnen nu evt motorloze koprijtuigen gebruikt worden want de motor kan ook in de tussenbak, plek zat voor een willekeurig 2 assig motordraaistel. En we ontkomen ditmaal gelukkig ook aan zon lastig gedeeld middendraaistel, leve de vooruitgang.

drogen op de kachel

Een kant wordt weer afleveringstoestand (rood met gele bies) en de andere kant de bekende geelgrijze versie. Even oppassen met de koppelingshoogte: Plan U heeft een lage koppeling en pas met plan T (elektrische apekop) zit die hoger met een uitsnede in de gele neus. Ook het dak is boller en lager dan de elektro versies. Kwestie van verf.

tweede helft omgeplamuurd, dit wordt de voorkant

boekkie bij cut&paste

Honderden van die Lima's zijn al verzaagd alleen omdat die @#$%^ italo's geen nieuwe mallen wilden maken voor de tweede klasse wagon en het andere koprijtuig... zelfs de latere groene heruitgave -met veel mooiere bedrukking- heeft nog steeds deze indeling. Die lui van Mastica zullen ze wel dankbaar zijn geweest voor de aftermarket handel.

Originele glasdelen passen niet meer langs de inwendige plamuurbobbels dus dan maar stukkie bij beetje folie erachterplakken. Van twee interieurtjes een min of meer passend set gemaakt. De laatste zien we dan wel als er een bodemdonor is gevonden. Eindeloos details schilderen met de fotos erbij.

hehe... dik 2 weken werk.

En nou maar op zoek naar een goedkope ouwe Marklin slooploc voor de aandrijving. Max twee tientjes ofzo, anders sloop ik mijn reeds lang gelee omgebouwde Lima 216 wel.

hebbes, een ouwe sloop E-loc en hij doet het ook nog.

Lima draaistel vermarklind M-motor

Helaas, op de baan blijkt ie geen enkele bocht te halen zonder ontsporing: motordraaistel kan niet genoeg uitzwenken, uiteraard vervolgschade van de toegenomen 'wielbasis' van het geheel tov de originele donor locomotief. Das nou jammer want hij rijdt en schakelt wel goed. Eens zien of dat met vijlwerk oplosbaar is of dat er toch weer een Lima onder moet. En natuurlijk gaan er nog kop- en sluitlichten in.

Het oogt wel behoorlijk goed, valt niks tegen. Rode '60s diesels!

rijtje nederlandse (Werkspoor en Allan/Beynes) snuitjes

Na wat pogingen het motorframe uit te vijlen blijkt dat dat toch niet wil. OK dan maar de motor vrij ophangen met een op het ankerhuis gesoldeerd boutje, recht omhoog met vulbusjes en twee moertjes op het dak. Beproefde methode, tzt een schoorsteentje om de moertjes schuiven ter camouflage.

moteur flottant kort

Dat gaat prima, hij rijdt nu elke straal en gaat netjes over de wissels. Tussenruimte gelijk gemaakt aan de plastic kortkoppeling van de Lima hondekop, moet werken. Mooi zo weer een stap verder.

verlichting V & A, schakelt af in zijn achteruit.

Vreemd dat marklin dat zelf niet zo inbouwde, erg simpel van het richtingrelais af te tappen. In de donorloc branden gewoon alle gloeilampjes continu. En zelfs de 1100 (eind jaren 80) heeft dat nog steeds zo. Met een handjevol ledjes en twee weerstanden is het zo gepiept. Mijn gele mini ledjes zijn op, anders maakte ik het werkend/wisselend aan beide kanten.

Nog een projectje: mat34.htm


Terug naar de index