[laatst gewijzigd: sept 2020]

Een WAWA klapcaravan - Belgisch trots uit de jaren 60

Wawa180 - 1962 (VERKOCHT terug naar Belgie!)


Inleiding: kijken - kopen - meenemen

Je blijft lachen wat je allemaal tegenkomt op Marktplaats. Nou weer een volkomen verwaarloosd barrel van een antiek caravannetje. Maar wel een zeldzame Wawa klapcaravan zoals ik ze me nog levendig herinner van de gezinsvakanties naar Frankrijk in de jaren '60. Op elke camping stonden wel een paar Belgen met hun nationale ''karavane''. Wawaanzinnig met dat enorme klapdak, de dubbele lucht wielekes en die kamerbrede panoramische perspexruit achteraan. Ik vond het prachtig als klein kereltje (net als die maffe auto's die ervoor stonden zoals de AMI6 en de eerste R16).

De advertentie toonde alleen wat fotootjes waarop de omvang van de schade niet goed in te schatten was. Dus de aanbiedster maar even gemaild voor extra foto's. En inderdaad, een waar barrel met een fraai GAT linksachter, of zoals mijn maat zei ''een Kadaver''. Hij zag er acuut vanaf (heel bijzonder hem kennende!). Zelf leek het me wel een leuk projectje voor dat luttele bedrag. En hij kan ook nog wel achterop het erf onder een simpel afdakje dus waarom niet.

een GAT! (foto van de verkoopster)

Enige probleem was de locatie in Friesland. Naar Twente toe toch 250 km ofzo, en een oplegger huren is dikke onzin in verhouding tot de waarde van het object. Het moest dus wel achter mijn eigen auto kunnen. Na wat heen en weer mailen werd ingeschat dat het met de nodige omzichtigheid wel over de weg zou moeten kunnen. Zelf alvast 2 nieuwe bandjes gekocht, en een lichtbalk gemaakt met 4,5 meter snoer eraan. 4 oranje plakreflectortjes mee, veel gereedschap, en nog twee opzetspiegels geleend van een collega, zo moest het lukken. Bij de originele fabriek Dombard (maken sinds '71 geen caravans meer) werd zelfs al een set rubbervering voor de ophanging besteld (100 eu) die echter net niet op tijd binnenkwamen. Nou dat risico nemen we dan maar, desnoods rijden we op de aanslagrubbers naar huis.

Na een lange heenweg (2.5 uur, erg veel juten op de weg wegens vakantieuittocht dus de terugweg moest supersecundair om gezeik te vermijden) ter plekke het ding gemonsterd. Groter dan je denkt vooral van binnen: 2.20 meter stahoogte vooraan onder dat dak! Inderdaad een muf beschimmeld stinkhok maar zo te zien is het meeste originele spul er nog bij, de bandjes en de vering blijken gewoon bruikbaar dus oppompen, rondom losse flarden vasttapen en ook dat gapende GAT even dichtgetaped, reflectortjes, verlichting en breekketting eraangebeund en rijden maar!

Sleuren met dat ding!

De pep is er goed uit met flinke wind tegen maar 90 haalt het nog wel (ingeklapt is het 1.80 m hoog en leuk gestroomlijnd). Door de lichte (290kg) en lage bouw, en de 4 kleine wielekes is het zwaartepunt gunstig laag, hij volgt inderdaad perfect zonder te slingeren.Terugweg was 3,5 uur toeristisch rijden, best wel geinig eigenlijk. En alleen het deurkrukje bleek verloren onderweg, dat zat blijkbaar niet vast. Jammer dan, maar het blijkt een oud type eendedeurslotje dus daar is wel wat bij te vinden. Bij thuiskomst zolang het nog zonnig was alle leuke details maar eens gefotografeerd:

Formica kopkeukentje, zithoek, openklappend achterraam (2 delig)

Voorkant klapdak met grendel, polyester sluitklep en ventilatieklepje, hangkastje, spoelbakkie

4 kruiwagenwieltjes en rubbertrekbandvering

eendeslotje en restant antiek achterlichtje


Het vervolg: inventariseren en uitmesten

Meteen de eerste nacht regent het flink dus de volgende dag stond ie van binnen blank. Dak lek langs de vergane rubberstrip onder het scharnier, tja. Dus snel naar binnen de werkplaats in en alles open om te drogen. Om te beginnen was het dakframe verrot, blijft vrolijk water instaan natuurlijk en er bleek geen drup verf binnen in te zitten, buiten alleen een laagje ijzermenie. Even 6 meter 20x20x1.5 profiel gekocht en in 1 week het hele frame uitgestukt. Alles zit simpelweg gepopt dus uitboren en het valt er zo vanaf. Nu wel goed in de witte Hammerite en tectyl aan de binnenkant. Terug onder de hardboard 'hoed' nu met zelftappers vast en het dak kan weer redelijk stabiel opgezet worden.

Rotte pijpies, nieuw frame, detail dak- en raamscharnier (inschuif profiel net als een ouwe eend)

En dan dat gapende GAT maar eens aanpakken. Rechtgezaagd, aluframe min of meer teruggebogen, en een paar platen triplex van binnen tegen zijwand en achterpaneel geschroefd. Dan de buitenkant opvullen met een maatgemaakt plaatje triplex en de rest volgeplamuurd met 2C poly. Heel aardig gelukt met een laagje grondverf erop.

Gaten dichten, ook van de overleden verlichting en de belgische nummerbordhouder

Onder de driehoekreflectoren bleek ie niet wit maar lichtgrijs-beige te zijn. Ook op andere plekken waar wat werd losgehaald kwam dat aan het licht, de originele fabriekskleur dus. Mooi, dat gaat er t.z.t. ook weer op, kleurt leuk bij de AMI.

grijsbeige onder wit

Weer een week om, nu het binnenwerk maar eens verwijderen teneinde de verrotte vloer te vervangen. Die ligt gelukkig simpelweg gepopt op het chassis, binnen de wanden. Kan alles eruit zonder het hele hok te slopen. Onder de hangende dakhemel (het enige originele stofje dat er nog in zit, typerende schotse Wawa ruit) blijkt ie geeneens geschilderd te zijn! Over goedkoop gebouwd gesproken... En er zit nergens ook maar een millimeter isolatie in! Kaal hardboard rondom, brrrrrr.

Ongeverfd dak, opgeruimd interieur (allemaal superlicht triplex op dunne latjes, vlotjes inmekaargespijkerd)

Rotte vloer, zowel van vocht als houtwurm, chassis in beeld na verwijderen van de hele vloer (bestond uit 4 slim gezaagde puzzelstukjes, economie bij de houtverzaging dus.

Nou je er lekker bij kan meteen maar die rubbervering (bleken 4 ipv 6 sets te zijn) en 2 bandjes vervangen. Dat is nog een heel gegoochel met garagekrik en assteuntjes maar goed het gaat. Ik ocht de rubberdelen nog net op tijd bij de wawa aanhagerfabriek maar inmiddels zijn die gestopt. Een mogelijk alternatief vind je hier onderaan de pagina: http://www.malbert.fr/Amortisseursressortbuteescaoutchouc.htm

Onverwachte tegenvaller: de goedkope chinese aanhangerbandjes (50 eu per 2) zijn duidelijk hoger dan de originele bandjes dus dat past voor geen meter. Gelukkig kon ik ze met 12 eu bijbetaling weer ruilen tegen de nog steeds leverbare Vredesteintjes (400x8 type V47 voor wie ze ook zoekt). De twee ouwetjes zien er geeneens zo slecht uit dat is dan weer mooie reserve voor onderweg.

Nieuwe ophangrubbers gemonteerd, dubbellucht krap in het chassis (6mm speling), te hoge bandjes

Plaat 12mm watervast verlijmd multiplex gehaald en de vloer weer ingepast, 2 extra stukkies pijp onder de keukenvloer gelast t.b.v. wat meer stevigheid. Kan er t.z.t. ook een brommer mee.

chassismod & vers vloertje

Onderkant in de tuinbeits, bovenkant grondverf, chassis in de teer (a.k.a. keurmeesterplak)

vloertje dicht over geteerd chassis, nieuw bandje omleggen, 2 vers opgeknapte kruiwagenwielekes

Interieurspul gereinigd en hersteld (nu wel met schroeven ipv alleen spijkers) en uitneembaar teruggeplaatst. Langs de wanden met een alu L-profiel en slotbouten ipv houtschroeven van buitenaf. Kan die gepopte afdekstrip buitenop gewoon blijven zitten volgende keer. Handig als er een pak brommers ofzo verplaatst moet worden: banken eruit en lajemaar. Of solo kamperen met 1 bank en een inpandige stallingsplek voor een Solex ;-)

interieur retour, slotbouten en L-profiel tbv bankbevestiging, houtwurmgeconsumeerde bankhoek van binnen verstevigd met een gelijmd stukie triplex

En ik had nog één eend-kofferklepgreepje!

supersimpele binnenbediening van een ouwe eend, verloren deurkruk vervangen door eend kofferklepgreepje (dat was mazzelen)

Beplating achterplateau opnieuw gemaakt van hardboard en nu wel geverfd, triplex middendeel los uitneembaar voor makkelijker laden. Banken binnen en buiten gelakt met celluloselak (waren origineel nog steeds kaal!). Stootlijst vensterbank eraf, kaalgeschuurd en ook gelakt. Tafelpoot gericht en tafelframe deels vervangen wegens een ernstig kromgetrokken lat (lekkagegevolg). Eigenlijk erg gemakkelijk dat werken met hout als je het vergelijkt met autoplaatwerken! Hoeft ook niet zo strak allemaal.

achterplecht gerepareerd en verbeterd; ouwe lat met nieuwe lak en nieuwe schroefjes; tafelframe-transplantaat

is het niet schattig zo'n primitief tafelpootparkeerblokje op de vloer? Origineel Wawa!


Juni 2006: Goed, de winter is sort-of over daar gaan we weer!

Eindelijk het achterraam (of eigenlijk alle twee) en die vieze ouwe dakgoot erafhalen. Dat viel mee, zeker vergeleken met het motorkapscharnier van een eend dat altijd enorm vastgerot zit. Tja aluminium he.

ramen eraf

Nu blijkt dat de dakplaat gelukkig nog met extra popnagels aan het frame vast zit, en de gootstrip met het rubber eronder later apart erop gepopt is. Er zat ook nog een laag dik vet tussen, origineel? Alles schoonmaken en de ouwe popnagels eruit.

achterkant ouwe strip, wat een drek scharnier schoongeborsteld

Zoals gebruikelijk 'je moet toch wat' want de goeie rubbers zijn onverkrijgbaar behalve in 50 meter tegelijk a 5 eu de meter ;-( . Uit een sloopfabriek kwam een oud kleverig PVC strokengordijn. Op proef eens zo'n rolletje meegenomen. Schoongemaakt, smaller geknipt en proberen maar.

testfit PVC strook gemonteerd met 24 schroefies

Dat lijkt wel te lukken! Het is 1.5 mm dik dat gaat nog net. Met een nieuw L-profiel erover en siliconenkit moet dat toch dicht te krijgen zijn! Het zal ook wel werken achteraan het raam en eventueel tussen dak en zijwanden.

Al die flauwekulfittingkjes voor een voortent erafgehaald, ammenooitniet zo'n stomme tent - weer dat gekloot met die natte lappen en touwen, neuh.

Alsnog 2cm styropoorschuim in de wanden, gek dat dat er niet in zat af fabriek. Lijkt me een weinig comfortabele overnachting met dun kaal hardboard rondom...

schuimpies verborgen GAT

Haha, geen mm triplex teveel: achter de hangkast zit een keurig GAT in het keukenblok. Maar een sluitplaatje op schroeven tzt want die overbodige en best wel zware hangkast ben ik liever koe-wait. Met zoveel bergruimte overal heb je dat ding niet nodig, paar stapelkratjes achter een snelbinder kan evt ook wel. Travel light! Wanden afgedekt met dun zuidkoreaans waaibomentriplex (met dank aan Nefit voor het verpakkingsmateriaal) wat een puzzelklus met al die hoekies en ronde raamkanten.

Vervolgens eens een wiellager losgehaald. Er kwam water uit en de grote lagerbuitenschaal is wat geroest en ingepit:

kale astap overzicht wiellagers

Draagarmzijde is het grote lager no 30205 (pos 4) plus vetkeerring 32x52x10 (pos 5), moerzijde is het kleine lager 30204 (pos 3, buitenschaal niet afgebeeld), en dan sluitring, kroonmoer+splitpen (pos 2) en de naafdop (pos 1). Wielnaaf = pos 6. Hehe, eindelijk staan die lagertypes op het net, waarom doet nou niemand dat even? Kan je ze gaan kopen voordat je de hele handel lossleutelt. Het zijn SKFjes uit Holland!

Eerst de binnenwieltjes maar nou de vloer nog los ligt. Twee lagers op vier vervangen, schoon vet erin. De nieuwen zijn weer van SKF maar niet meer uit holland en kosten per wiel 20 euro. Vetkeerring hadden ze niet dus de ouwe er maar weer op. Kroonmoer helemaal vast en dan los tot het eerste gaatje vrij komt, splitpen erdoor. Twee oude wieltjes met goede banden ontroest en gemenied. Voorheen rechtsbuiten wordt nu linksbinnen om de draairichting te behouden. Linksbuiten gaat dus naar rechtsbinnen en buitenop komen de twee nieuwe bandjes. 'Het oogh wil ook wat' en theoretisch worden ze ietsie meer belast in de bocht.

Hele hok van binnen wit geverfd (pff wat een oppervlak en ook nog boven je hoofd kwasten). Dat scheelt! Vloerdelen definitief vastgeschroefd (tot aan het eerste lekke binnenwiel...). Tafelbevestiging versimpeld: 3 deuveltjes ipv die slappe scharniertjes, en meteen iets hoger geplaatst. Kopschot linkerbank 'aangevuld' vanwege het 'kastGAT', restje tapijt erin:

Oude verweerde geel polyester 'ruit' (af fabriek dus al ondoorzichtig, vreemd) erafgehaald en alle drek van het frame verwijderd. Hoekje opengemaakt om alle popnagelrestjes en losse roest te lozen, opnieuw geschilderd nu wit (was af fabriek lichtgroen). Perspexplaat gekocht (fa. Menla - Oldenzaal).

GAT!

Nieuwe lap perspex opgespannen, gaatjes ingesmolten en moeizaam stukkie voor stukkie vastgepopt.

toch 1 keer moeten boren, meteen krak he. Lekker spul ja.

Nou vooruit dan maar; dure verf en superfijn lakrollertje gekocht, hok naar buiten en uren dofschuren (dak eerst om te proberen). Ontvetten met peut en rollen maar. Het is toevallig net warm en zonnig met een licht briesje, ideaal dus. En dat gaat helemaal niet slecht eigenlijk! Voor auto's is het niks dat rollen maar op een caravan, ach.

dofschuren, alustrips blank gemaakt.

afplakken en rollen maar!

Next day, tussen de buien door verder schuren en afplakken:

minstens de derde verfbeurt, maar nog nooit los geweest

pffft, net voor de bui weer binnen, zijkantjes in de peent

Next day de laatste stukkies voor en achter. Nadeeltje van de druppelvorm: erg moeizaam schuren op de kop onder het ding liggend. Elk nadeel hep se voordeel.

hehe eindelijk dan...knapt ie flink van op

Nou ie een halve dag in de zon staat is meteen duidelijk dat dat kale hardboard dak ook geisoleerd moet worden. Het wordt vrolijk warm van binnen!

zo dus, fris uit de wasmachien; de daklap terug.

Tja eens moet de eerste keer zijn: helaas is mijn ma (81) niet meer in staat het naaiwerk voor me te doen dus het toestel ontvoerd en dan zelf maar wat proberen. Valt tegen, ik maak alles van metaal of hout maar textiel...

mja, het moet maar zo...

Inherente ontwerpfout: het deurtje kraakt zichzelf tegen de dakrand als het helemaal opengaat.

krak! vangbandje erop

Oef, nog een lang weekeind vakantie, opschieten maar: achterkant afmonteren met zo dicht mogelijk bij het origineel in de buurt komende armaturen, bekend van vouwwagentjes. Slechts 1 voetrubber erbij (het waren de laatste magazijnrestjes) dus de 2e moest ik namaken met PVC strook en rubberkit. O wat valt dat bedrading aanleggen toch altijd weer tegen. Goochelen met kroonsteentjes, striptang en schuifstekertjes... in het krappe achteronder. Hopen dat het in een keer werkt (yep! getest met een acculader op de plug).

De driehoeken waren nog te gebruiken. Uiteraard weer het WaWa stickertje afgeplakt (zie de kop van de pagina), wat een mazzel dat de voorgaande ververs dat ook hebben gedaan. Het aluminium logoscript weer helemaal afgeschuurd. De ijzeren kofferhoekjes waren danig verroest die moest ik zilverspuiten.

kontje

Binnen de dakklep met een nieuw pianoscharnier gemonteerd. Grendeltje ook ontroest en gespoten. De stadslichtjes waren warempel nog te gebruiken na ontroesten en spuiten van de ijzeren klemrandjes.

div piefjes

Ook de houten dakzijgeleiders en de steunplanken gedemonteerd en gerestaureerd. Onder de dikke lagen verf kwamen nog bruikbare witrubber stootdoppen tevoorschijn. Tegen het inregenen en de daaropvolgende rot, alles netjes afgewerkt met witte acrylaatkit. Nu kunnen de afdichtstrippen tussen dak en hok er ook weer op, stroken doorzichtig PVC dus. Zo te zien werkt het.

keurig toch? je moet toch wat...

Beetje stom dat het dakframe bij de eerste daling de verf van de geleiders afkrabt, ondanks een laag vaseline. Doe je niks aan je zou hooguit de latten blank (evt gebeitst) kunnen laten maar dat is niet origineel. Ach het blijft een ultra primitief ding natuurlijk, het hoort er allemaal bij.

Verluchtingsroosters uitelkaargehaald ontroest en geverfd met hammerite. Touwtjes vernieuwd en muggegaas ertussen. Nog wat kleingoed als dakclamp en raamuitzetters ontverfd en opnieuw gespoten. Kentekenmontageplank gemaakt van multiplex, geverfd in hokkleur en gemonteerd/afgekit, idem voetplaatje voor het kentekenlichtje. En dat was de allerlaatste 'wit-met-zilver-en-vlaggetje' NL sticker van de Brezan, ze hebben voortaan alleen nog maar die lelijke gele.

luchtluikie en kontplankie

Laatste lijstwerk retour, ontbrekende stootlijst (niet te krijgen) vervangen door stripje hout. Achterraam op zijn plek, uitzetters eraangeschroefd. Witte frontreflectie gemonteerd (wat een kermis tegenwoordig).

nep raam flauwekul

kijk em eens glimmen van plezier!

Einde zomer, plensbuien dus kussens eruit en maar eens proberen wat ie doet.

vakantie in Nederland ;-( ja dat gaat goed! het gulpt er lekker af en binnen is ie droog!


April 2007: daar gaan we weer. Dissel schoongeslepen met een flapdisc en eindelijk het chassisnummer gevonden! Staat zowel op de langsbalk als in de middenpijp geslagen. Verder niks te zien dus geen merk, typenummer of bouwjaargegevens, dat zal misschien op een los plaatje hebben gestaan dat inmiddels weg is.

hebbes! in de menie

Na schoonslijpen in de menie gezet. Kussentjes afmaken, 2e hands rollo's erin. Hangkast gerepareerd retour, legplankie erbij in. Neuswieleke gedemonteerd, afgekrabt en geschuurd. Stadslichies aangesloten op de kabelboom. Losbreekkabel gemonteerd. Dissel blauw geverfd (origineel? er zaten restantjes blauw op de wielen, de pootjes en het neuswieltje. Op oude z/w folderfoto's zijn deze delen donker van kleur).

zoo blau, zoo blau...


Op Meeting! (zomer 2007)

Nou daar gaat ie dan, voor het eerst in 2 jaar de weg op, hopen dat alles werkt.

rollen maar

2,5 uur later nabij Aarle-Rixtel:

yess gehaald (1x heetgelopen onderweg, toen verder met max 80, de kachel op vol, blower op 1 en de ramen en het dak los. Ouwe klotepeugeot ook altijd met die subkritische koeling)

gezellig he vakantieman? Verrekte handig zo'n balie.

Nou dat valt niks tegen, luxe maffen op een echt matras na al die jaren op die leeglopende luchtbedden. En helemaal in originele '60s stijl dus met een los tankie water, kaarsen, olielam'p, los campingazpitje etc. Meer is niet nodig, gaat prima zo. Van het handjevol aanwezige Wawa's blijkt deze '180' in de meest originele staat te zijn. Da's mooi, iemand moet het doen. Voor mij is het ook meer een accessoire bij de ouwe auto dan een echt serieus kampeermiddel, ofschoon dat heel goed gaat. De collega kampeerders hadden wel allemaal een vast gassysteem, kookstel etc. Wat we gemeen hebben is dat iedereen de typerende voordelen van dit ontwerp waardeert: superlichtgewicht, toch enorm RUIM en ingeklapt zeer makkelijk in de omgang. We nemen decennia na dato de pet zeer diep af voor de ontwerper-constructeur.


Mei 2009: 2e meeting in Jezus-eik Belgie naast het oude terrein van de wa-wa fabriek!

knorren maar, 5 uur onderweg met max 90 km/u

klassiek kamperen direct naast de oude fabriek

en wel op het hier aangegeven terrein naast de watertoren.

(foto gemaakt van een poster die op de show hing, origineel is beschikbaar gesteld door de fam. Dombard waarvoor grote dank)

zelfde beeld annu nu: twee betonnen loodsen en het paviljoen staan nog, de rest is ooit afgefikt (inclusief het archief) en deels vervangen door nieuwe schuren (foto goegel eurt)

in de bosrand achter de fabriek lag een geheel de grond ingezakte en overwoekerde wawa 200. Stukje bij beetje werden de herkenbare onderdelen aan het daglicht gesleept, en warempel zijn nog enkele delen te restaureren voor verder gebruik. Industriele archeologie geweldig!

populair achter T2

of taunus coupé volvo

ja dat was weer reuze leuk met al die medegekken op de wei!


Juni 2011 - 3e meeting, camping Wisentbos in Dronten - Nico's (Taunusman) hometown

ach wat een fraaie campingplaats is dit.

zeer zeldzaam een Wawa Edelweiss (vast dak).

Amai k'heb ditmaal d'n velo mee he! Ben wel benieuwd welke kleurendove schilder dat toiletgebouw heeft geverfd: feloranje kozijnen, mosgroene deuren, gifgroene dakboei en hardblauwe palen onder de aanbouw.... er geldt duidelijk geen welstandseis in het bos. Au!

de buurman heeft speciaal voor die originele achterlichtglaasjes een complete sloop Wawa gekocht! Da's knap handig want ik had een setje afgietrubber mee! En elders kon ik een kentekenlampje afgieten zodat er binnenkort weer gegromsound kan gaan worden.

Oei, een krantenartikeltje heeft hart van nederland gelokt! Tis blijkbaar nu echt komkommertijd dat ze hier op af komen ;-) We konden het niet bekijken, door een potje foebal werd het uitgesteld naar half twaalf en daar was niemand van de lokale schotelbrigade voor te porren... jammer dan.

Laatste (vertrek)dag: gigantische stortbuien, dat was mooi geregeld na twee dagen fantastisch mooi kampeerweer.


Juni 2013: eindelijk per toeval ons ouwe campingGAZ potje teruggevonden in de verhuisbult. Laatste gebruik: zomer 1967, tentkamperen in la France. Zo te voelen zit er nog wat in. OK rubberring gereinigd, de tweepitter eropgeschroefd -keurig zonder sis- en proberen maar.

jawel! tis ne goei product he.

Heel fijn, ipv twee losse Bluetjes wat een luxe. Jammer dat het ding flink hoger is dan de originele versie..

..want et kleppie kannie dicht.

Zou je die wisselpottekes nog kunnen krijgen eigenlijk? Kampeert er nog ene hond met dat spul? Vroegah kon je ze zelfs op de grotere franse camping inruilen, en in elk dorp hing wel ergens zon CG bordje aan de gevel. Ze hadden een superinruil systeem, de potjes werden gekeurd, gereingd, opnieuw gespoten/bedrukt en afgevuld.


Sept 2013 - 4e meeting, Bree Belgie

En wel op de ''Kempenheuvel'', een plaatselijk bekende aloude familiecamping met midden in het bos een klassiek rijtje trekkersplekken afgescheiden door lage heggetjes. Gecompleteerd met redelijk antieke stroomkasten is de 60's sfeer compleet. En dat was meteen het laatste weekeinde want de hele bubs gaat de volgende maandag tegen de vlakte, ja ook de fraaie oude bomen...

Er is inmiddels wat rondgeschoven in Wa-Wa land met de eindige caravanvoorraad zodat er een paar nieuwe liefhebbers aanwezig bleken (totaal 18 equipes) waaronder eentje die hem net een week had en ook nog uit mijn geboorteplaats/wijk afkomstig bleek. Waarmee het aantal klassieke trekautos met drie stuks is toegenomen, leuk! Een aangekondigde peugeot 203 werd helaas tijdelijk vervangen door een landrover.

Knutseltrofee van het jaar gaat naar de 2CV globetrotter die een Wa-Wa op schaal nabouwde passend bij de eend. Uitzonderlijk goed gelukt en prachtig afgewerkt. Bovendien volledig functioneel (als mafhok), zelfs op gereduceerde schaal is het concept nog geldig. Na opmeting is ie officieel Na-Wa 130 gedoopt, even een alu bordje zagen he!

Laatste nacht stortregen maar terugreisdag weer prachtig zonnig, geen klachten dus en bovendien een bijzonder fraai authentiek beeld in de achteruitkijkspiegels: ID19 & Wa-Wa. Tot de volgende keer!

Sixties tourisme revisited.


Daags erna het bij Frans ingekochte originele deurgreepje maar eens restaureren. Slot werkt niet? AMHD!*

. Plof! Aha: afgeschoven excenternokje...

gegromsound met een kroonsteenboutje doettet!

Dan nog aanpassen aan dit oudere model zonder binnenklink, dus as ingekort en M5 draadgat ingetapt. Mooi zo, ook dat puntje is weer in orde gemaakt. 2CV kofferslotje terug in de voorraad.


September 2015 - 5e meeting, Lith

Onwaarschijnlijk takkeweer, nu weet iedereen in ieder geval of en waar de lekjes zitten...

2 rijtjes

Mistral = erg zeldzaam model, fris opgeknapt - vakwerk!

Reunited - Happy together :-)

Openluchtrestaurant ''chez Frans & Anny'' geweldig idee.

s'Avonds een vuurkorf in de kring, gezellig OHen tot middernacht. Zondagochtend warempel nog even een aarzelend zonnetje ten afscheid. Ach ja volgende keer beter, tis de statistiek van het hollandse weer he. Van ziens!


Kampeerweekeinde Visaclub sept 2016

Ingelaste uitzending! Gewoon omdat ik dat ding toch heb en een beetje klaar ben met die lekkende tenten en kouwe grondmatrasjes. Trekhaakie gegromsound aan de Oltcit, Wawa leeggestript van alles wat los zat incl de hangkast, en travel ultralight alle baggage in de auto gelegd. 4,5 uur onderweg naar Zierikzee - tegen verwachting in ging dat prima.

op het goereesche gras - in 5 minuten kampeerklaar, lang leve de Wawa.

back to Bluet

Net zo makkelijk als met de 404 maar nu (luchtkoeling) geen oververhittingsstress of ander onverwacht(?) malheur. Dit wagentje gaat zonder morren 95 a 100 met die sleur erachter en loopt dan 1 op 9 vergelijkbaar met de 404. Ik kon wel eens gaan wisselen van standaard trekwagen... mooi dat deze ook koelkastwit is!


Kampeerweekeinde Visaclub zomer 2017

Ja hehe, 1 km boven mijn woonplaats! Wegens doorslaand succes de wawa weer mee natuurlijk. Fietsie erin voor de boodschapjes.

hoppa! s'nachts geen centje last van de muggen.


VERKOCHT!

Wegens fabricage van mijn eigen Wawa derivaat (de Grom-Wa, zie aparte pagina) was de Wawa overbodig geworden en is inmiddels verkocht. Gelukkig terug naar haar moederland. Ik laat deze pagina voor referentie tbv andere restaurateurs maar staan hier.


Terug naar de: index

LINKS:

De Nederlandse club: http://www.oldtimercaravanclub.nl

De Belgische club: http://www.bocc.be/ met een zeer uitgebreide informatiepagina: https://www.bocc.be/OUD/FOTOSLEDEN/wa-wa/WA-WA-INFORMATIE/wa-wa-info.php met leveranciersadressen voor de vering!

De Wa-wa expert bij uitstek: http://www.wawacaravan.net/

Een Nederlandse linkspagina: http://www.lnqs.com/oldtimercaravans/


©AvW 2007-2020