Een ''period'' CD speler in visoogstijl.


Hmm nu de 720 weer regelmatig op de 1e rang staat (SQ/MFB spul ingebeund zie elders) zou het toch veel prettiger aan het oogh zijn als er een CD spelertje in ''setje 1974 stijl'' naast zou staan. Niet dat die CD202 nou zo lelijk is maar het is wel een grote aluKIST, past er slecht bij. En dat kan nu veel kleiner natuurlijk.

Wat hebben we in voorraad: een discman van gghhrunndiggh - althans alleen de typesticker want dit is weer zo'n RUC - apparaatje: Rechtstreeks Uit China. Mooie kans dit prul uit zijn lijden te verlossen ;-)

donorloopwerkje NiHao delux (kostte me ooit 100 piek!)

De 4 belangrijkste knopjes zijn simpel met PC sloopspul te verlengen en het LCD is iets omhoog te buigen tot ie horizontaal ligt.

uitgeprepareerd, verlengd en gelukkig nog steeds spelend

OK nu een passend ''vogelhuisje'' timmeren van triplex. Dat is eigenlijk stiekem het leukste werk, ik ben toch een beetje erfelijk belast blijkbaar-mijn pa begon ooit als timmermansleerling.

tjilp-tjilp? ingepast elektriek

Zo werkt het al maar dat display bovenop in de diepte is niet optimaal. Een visoogkast moet natuurlijk wel een oog hebben, dus het display losgeknipt en verlengd met PC lintkabel (oef wat een gepriegel). GAT gezaagd en gevijld tot ongeveer de juiste vorm. Spul met een plasticruitje erachtergeklooid.

hoppa! 1e ronde gereed, hij doetet.

Alle spijkergaatjes dichtgeplamuurd en met kit wat kieren gesloten. Mooi, nu de buitenbeplating. Uiteraard echt aluplaat. GAT ingeknipt en op een buiseinde in de vorm geklopt. Het wordt 720-style dus er komt ook nog een zwarte strook tussen front en klepje. Ik heb nog overwogen de 4 knopjes in groenverlichte tiptoetstijl daarin onder te brengen maar dat werd wel erg ingewikkeld om na te maken. Misschien spoelt er een keer een sloop 720 kast aan dan is het iets eenvoudiger. Maar eigenlijk mag je zo'n ding niet slopen natuurlijk... ga ook geen 521 front verzagen voor dit geintje hoeveel mooier het dan ook zou worden. En dan te bedenken dat Philips dit profiel ooit bij kilometers extrudeerde... ''skeurt voor mijn ook een meter af !".

plaMUUR plaatwerk

Luxe relief plakhout had ik nog over van de 544 verbeunronde. Setje opschriftjes, ook uit voorraad (ooit een keer een vel vol logos geprint op overheadsheet), doopnaam ''CD-G1''. Uiteraard eindigt het signaal in een 5p DIN bus, de huisstandaard alhier.

verf, plakhout, transfers

en een typeplaatje: geen PL (Philips Leuven) maar Gromsound Hoksebarge ;-)

Klaar! Met een fake demo-CD erin (kopietje uit de eerste pre-market folder).

Nazorg: alsnog indirecte verlichting in het oog mbv 1 gele en 2 groene ledjes. In een donkere kamer mis je anders toch die essentiele glow-in-the-dark sensatie van de visogen. Lastig, de bovenste helft van de alurand moet gelig oplichten, met groene accenten op de schaal.

geel ledje middenonder achter een zwart schermpje, groene naast het LCD

Kijk, dát was de bedoeling: fraai in lijn. Spelen maar!

 

........................................


(c) AvW 2011, niet jatten aub