DAF 4633 - 1977

(foto verkopend bedrijf, hoor de zucht van opluchting net buiten beeld)


Ojee waar ben ik nou weer aan begonnen... een ''weilandvondst'' (© gromsound), sloopstaat, GAT in t dak en daardoor ook wel elders. Ik kan het niet laten, weeskindjes die niemand wil redden (lenie t hart reflex). Uiteraard n.a.v. de opmerking onderaan m'n EV33 pagina ''wie probeert er eens een 46 te elektrificeren''. Nul reacties dan moet ik het zelf maar doen. Te nieuwsgierig hoe dat zal uitpakken. Uiteraard wordt gehoopt op iets meer efficiency uit de 1 riems+diff vario t.o.v. de oerversie van de 33. En er is ook mooi plek in zon combi voor een extra pak accus. Die 30 kg extra glas en ijzer, ach dat moet maar. Kan er ook perspex ramen in plakken.

Daarnaast heb ik nooit een 2 cilinder B-type gehad en ook geen combi dus gewoon als benzine autootje is het al leuk. Van de 4633 zijn maar een stuk of 2500 gemaakt, knap zeldzaam dus ook nog (46 combi: maar 20 stuks in het kentekenbestand). Zijn belangrijkste asset is een geldig en actief kenteken, eindelijk es een keer zonder RDtW gezeik aan een klus beginnen. Laatste apekool in 2009...

Nou ik ben benieuwd, ongezien gekocht van de fotos (verweg in braboland) en ze brengen hem naar Hoksebarge. Mooi klusje voor straks met mijn pre-prepensioen (5 daagse weekeinden).

23 mrt 22: the Barrel has landed.

Lange dag, trekken ze ook nog net vandaag de stenen uit de straat...affijn de takelaar zat er niet mee.

BONK! geland. Gauw effe twee andere wieltjes monteren.

Lekker he...

Dat krijg je als je zon ding jaren in een weiland zet. Trek er dan toch tenminste even een zeiltje overheen. Zo onnodig...

Na een uur worshippen met de bus WD40 waren de deursloten weer los, was de meeste losse zooi achterin teruggevonden maar t motorke wil nog niet (geen vonk wel peut). En eigen power heb ik wel nodig om hem binnen te krijgen want in mijn eentje (plus de dikkedaf en een touw) kreeg ik hem niet verder dan naast de hut.

26 mrt 22: daar gaan we dan! uitkleden maar.

''verrukkelijk verrot''*

* © Bart Holland, midden jaren '80.

GAT kwadraat

Binnen!

Verdraaid handig dat kameraad Plips net aan kwam waaien: ''ku'j mooi help'n drukk'n'' - en zo kreeg ik hem wel de hut ingetrokken na een lange dag slopen. Gentlemen place your bets, één jaar? Twéé? De voorveer is ook doorgezakt op links das nou jammer want nogal een zware klus en benodigt speciaalgereedschap (veerspanner). Nu ja komt tijd komt raad.

haha, sleutels bovenop de linker zonneklep en 2 gulden statiegeld onder de matten

bekkie eraf (snel gezegd, maar in real time.... boutklus)

Ruiten eruit, dash eruit, totaal verrotte schuifdak eruit. En nog een keer een halve stofzuigerzak roestflinters wegzuigen.

leeg-leger-leegst.

OK dan, de flepperdisk op de haakse slijper en slopen maar. Tegenvallen kan het haast niet meer ;-)

''HAK-hak, in me sleutelPAK- pak, aan t weilandWRAK-wrak, nog lang nie in de LAK-lak...''

(kleine selectie uit de GATenverzameling, met reeds ingetekende suggestielijntjes voor t uitstukken). Snijden maar!

kontjes

joepie... duh-huh-huuh... poepie! eerste kokertje weer dicht!

binnenkontje aanhelen buitenkontje idem

verder plaatkleien over de knie nu dan! (spaboddie in 1989 op de bult gelegd...)

en dicht. Next! knip1

knip2 4 uur later...

''tooeet-tooeet, boiing-boiing, knippe en plakke...'' Zo, net echt!

En nou verplicht pauze want het lasgas is op en de straat is nog lang niet klaar dus ik zit nog wel even vast op eigen erf.

Motortje uitbouwen dan maar. Nee dat is geen leuk werk bij een B type. Je kan nergens normaal bij, sleutelen om het hoekje 15 graden slag.

4 uur worstelen later. Ik bespaar je de details :-(

maar dit ziet er dan wel weer netjes uit toch?


Hehe, na 7 weken kan ik het erf weer af op 4 wielen, gauw lasgas halen en doorrrrrr..

ex kriksteun RA spuigat

Zo jammer altijd, dat de carroserieconstructeur netjes afwaterspuigaatjes maakt onderin dorpelranden en dat de afdeling comservering daar vervolgens een enorme dikke laag taaie teer overheen kwakt. Mijn coupé was daardoor na slechts 11 jaar ook doorgerot en afgeschreven.

affijn, knippen vouwen en lassen maar weer (maar dan in iezer)

van binnen nog opvallend gaaf

kriksteuntje nagemaakt, 18 eu verdiend (4 nodig)

zo die is dicht. Next! GAT RV.

na enig slijpen... schoon

lastige vorm, opbouwen uit meerdere aaneensluitende stukkies.

dicht! kan weer opgekrikt worden

de laatste spullegies van Wim uit Nuland.

Twee keurige deurtjes, een net spatbord MET A-stijl (dat scheelt me héél veel werk), een prima reservewiel en nog een doosje gratis stortgoed uit de ijzercontainer (goed genoeg voor gromsound de vullisduiker). Vertrouwd en redelijk geprijsd adres, 14 jaar na de inkoopjes voor het 600je. Een tevreden klant rijdt echt door het hele land :-)

raamlijst dicht, 3.5h werk dashje spuutn

wordt vervolgd.

 


Terug naar index