eind 2023: Faller AMS tweede ronde!

(update 7 apr 2024)


Zo, het is weer wintertijd. Leuk om eens verder te klussen met dat spul. ik heb namelijk nog een aardige doos met baanstukken over van het vorige project inclusief de 4spoors kombocht. dus het wordt een reesbaantjie. voor 4 autos dan maar, kan die halvegolfhandel ook eens geprobeerd worden. eigenlijk is het een test op afstand voor de toekomstige reesbaan van mijn kameraad Kojak, uweetnogwel die van de emmer vol autootjes en regelaars (zie pagina 1) die mij toen zo lekker heeft aangestoken.

test 1, de dubbele kombocht inclusief schuine aan- en afloop. met een fly-over erin kan je zo met 2 autos toch 4 spoors door de finish rijden (noodzakelijk voor Kojak's grote hoeveelheid tribunes, loopbruggen, pits en torens). en zo komen die 'hoeptiedoes' ook nog eens van pas.

variant 2, de spullen eens ruim uitleggen, en ipv de terugverbindende lus een echt stuk 4 spoors erin tbv inhalen met 4 autos.

variant 3, enkele kombocht eruit en wat chicanes ervoor in de plaats.

Dubbele linksaf? jawel die zijn er natuurlijk niet maar kan je wel gromsounden van de 'verkeersbaan' afslag links. Gewoon de zeer speciaal gevormde wisseltongen afgieten en eentje extra op de plek van het originele vaste retourgeleidestuk monteren:

gietwerk verbeunde afslag 2x links

tenslotte een passend klein 12V relaisje slopen tbv de wisselaandrijving. pulsje 1 kant op, terugstellen doet de auto zelf (geniaal bedacht van Faller). Het retourdeel (dubbel rechtsaf, toevallig nog een dood exemplaar aanwezig) wordt met een ingelijmd kopie geleideblokje een passief retourstuk hiervoor. opgelost: 2 baans inhalen op commando! 'enkel linksaf' voor een 2e pitlane is net zo te realiseren.

voor de lol eens Reims-Gueux uitgelegd (korte versie t/m 1952).

dat gaat best mooi met het compacte 1:65 AMS vergeleken met standaard 1:32 Carrera spul. De duitser die de start-finish omgeving supermooi nagebouwd heeft https://reims-gueux.blogspot.com/2015/ heeft de rest van het circuit wegens de uiteindelijke omvang van de baan vervangen door twee achterlangs lopende retourlussen. anders was het echt niet kwijt te raken in een normaal huis. Althans bij zijn vereiste 4 meter dubbelspoors straight, ik vind 2 meter ook wel mooi.

dus als ik een van de twee leunstoelen even wegzet uit de woonkamer kan het latere RG circuit er ook nog wel in. zeker als ik het om het travertintafeltje heen leg. extra eis is dat het in de daf meekan naar Venlo, dus demontabel in stukken van max 170 x 100 cm. met tactisch gekozen deellijnen kan het in 3 stukken mee, met alle elektriek op de double straight.

de lange versie vanaf 1953...

...en de leunstoelen staan er allebei nog!

overigens kocht ik wat ruime bochten, 20 rechten en een zak verbindertjes erbij op mpl, en kreeg van de gulle 'kerstman' onverwacht een afgestreken volle doos met (2e keus) baanstukken! ja zo kan ik nog wel een 3e circuit bouwen... eigenlijk moet ik nog 3 'flachanker-schnell' reesautogies erbij hebben tbv die halvegolf ombouw. ga ik de eerste 4 stuks niet voor verbeunen die lopen net zo lekker op baan 1. 3 extra rees-regelaars zijn ook nog nodig.

reeswoagenkie flachanker-schnell

Plankie van 200x70 getimmerd tbv opbouw en test van de elektrickery op tafelhoogte. is tevens module 1 van de baan to be, past net in de dikkedaf achter de rechterstoel.

testplankie #1 met korte retourlus

Vervolgens de aansluitrails, regelaars en het diodeblok maar eens gangbaar gemaakt en op test:

zoef 1 zoef 2

valt mee, alles werkt na enig reinigen, schuren en uitbuigen. op enkelfasig gelijkgerichte DC gaat er wel veel pep verloren, iets dikkere AC trafo aan het begin compenseert dit. ik vond nog een stekkertrafo 25V 15W dat blijkt genoeg.


verder maar weer met de elektrickery. (rondetijd/teller) detectierailtje maken voor 4 autos op halvegolf voeding, das best wel tricky:

detectierail 2.0 FLITS!

het werkt ook nog! keurig 1.5V plus of min afhankelijk van welke helft van de golf passeert (door de auto heen). de min-auto loopt echter achteruit dus daar moet in de woagenkies zelf ook nog worden omgepoold. klopt met de historische info, je kon ze ooit in de winkel als 'zwart' of 'wit' bestellen (is tevens kleur geleidepen). weet ik meteen waarom er twee van de vorige batch achteruit liepen op DC:

. omgebeund 2021 - maar eigenlijk moet je de magneten omdraaien.

De inhaalbaan moet ook rondetellen dus nog een tweede baanstuk parallel eraan geplakt:

oef.. ingebouwd in het circuit

paar opknappertjes bijgekocht

twee liepen na een paar uur knutselen heel redelijk maar de derde -helaas net een flachanker exemplaar- wil niet, loopt zwaar. uiteraard zijn alle baantjies glad en hard dus aanstonds maar weer wat spul nabestellen bij de gekende leveranciers. nu weet ik ook hoe je die motoren andersom laat lopen: de magneten uitnemen en omgedraaid er weer in zetten. en natuurlijk het diodeplaatje terugplaatsen, even testen op de DC regelvoeding hoe om dat moet. aldus hebben we dan 2 'plus' golf autos (linker sleper +) en 2 'min' golf autos (rechter sleper +). en die rijden inderdaad achter elkaar aan op 1 spoor, te gek! ze hebben echter wel erg veel snelheidsverschil daar moet nog wat op gevonden worden.

Even de blauwe servicen, het anker loopt intern aan? als je de dekplaat iets naar achter verschuift loopt ie wel goed.

plof! handig he magneten gefixeerd

de magneten zitten net iets te ruim in de houders. vastgeplakt en de kieren gevuld met plasto (modelbouwplamuur). opgelost!

testbaantje afgemonteerd en vastgeschroefd. past keurig tegen de vorige, achter de logeerkamerdeur.

Even een proefje met het hoofdgebouw (restaurant/pits aan de meet) in papier:

links 1:65 (autoschaal), rechts 1:87 (HO)

duidelijk, op de juiste schaal is ie visueel veel te groot. originele faller scenery was ook eerder 1:100 dan HO:

inderdaad 1:100 ziet er vertrouwder uit en er past meer op de plank.

De zijvleugel eraan, losneembaar met 4 deuveltjes en twee stuks M10 draadeind. totaal 200x150 cm nog net handelbaar in huis.

#2

het krapste bochtje wil echt niet, 1 maat groter erin

#3a

natuurlijk gaat dan op t eind weer een wissel kapot, niet eens mijn gegromsounde helft maar het originele faller spoeltje. helaas alles er maar weer uit en een fly-over erin tbv de gewenste 4 baans straight. het eerste stukje is in ieder geval nog historisch correct.

verder maar weer, de Si diode in een van de autos fikt er al voor de 2e keer uit... blijkbaar zijn die originele seleniumplaatjes solider.

back to selenium (als het niet kan zoals het moet - komma..)

#3b, nog iets getweakt = weer een lange dag foutzoeken erbij (ivm gare verbindertjes).

drie extra rees-regelaars zijn al geregeld. en dan komt de echte uitdaging: vier volelektronische rondetellers. 1 digit per auto is zat, wie hem het eerst weer op '0' heeft (=10 passages) die heeft gewonnen. zie verderop.

de flachanker uit de vorige batch terugbouwen

pff wat een sloper, eindeloos pieren tot ie enigszins redelijk over de baan gaat. hehe, 2 witte en 2 zwarte flachankers. next!

Drie regelaars en nog een incompleet flachanker chassisje+kap nabesteld, opgebouwd met de verse onderdeeltjes uit duitsland.:

montage

ipv de missende sleperveertjes maar een paar stukjes schuimrubber genomen, gaat ook.

Ferrari no twee. drie keer demontage nodig voor ie de goeie kant op reed... noodgedwongen moet ik wel de zachtrubber achterbaantjies van het setje 'verkehrsautos' lenen voor voldoende tractie. nu ja ze rijden toch nooit tegelijk net als een vlootje 1:1 klassiekers.

volbezet diodeblok (1 stuurregelaar voor de 'haas')

'gentlemen, start your .. eh .. Flachankers!'

zachte 'grindbak' (autootje = 30 eu) klaar?

Filmpje!!

amsRG_yt360p.mp4

[was ik hier nou maar opgehouden, tja in hindsight ben je wijzer...]


OK, nou de rondetellers nog. Liefst zo analoog mogelijk maar aan 7-segments LED displays ontkom ik niet. affijn die waren er al in de '70s. En die chip heeft een datumstempel uit 1974...

test met 1 teller, telpulssignaal via een 'lichtschrankje'

alles gratis sloopzooi ooit van t werk uit de stort gered, plus wat v2000 sloopspul. het werkt zo wel maar niet betrouwbaar, slaat soms een cijfer over of stopt bij '4'. we denken er nog even verder over na. uiteindelijk worden het 4 onafhankelijke 0-9 tellers. Wie het eerst weer op nul is heeft gewonnen.

op een testrondje bedraad, werkt wel maar dendert teveel (telt met sprongen tegelijk)

helaas dan moet er toch een digitale schakeling voorgezet worden, weer 2 ICs erbij... wat is vol analoog dan toch gemakkelijk he. die relaisjes in baan 1 hadden er geen moeite mee. de elcotruc werkt hier niet. verrekte jammer dat die elektromechanische pulstellertjes zo duur zijn, 4 stuks in een paneeltje en klaar.

Twee weken doorklooien tot er eindelijk iets werkt (ikke is fietsenmaker). Nou hehe, het mag in de fallerkrant. Filmpje!

amsTL_yt360p.mp4

Jammer dat ie -eenmaal compleet opgebouwd- onbetrouwbaar is en af en toe dubbel telt... lijkt externe storing door de autootjes. Tja analoog meets digitaal dat gaat wel vaker niet samen.

Dus alles nogmaals nagelopen op mogelijke stoorbronnen: ongebruikte chip ingangen aan massa of plus gehangen, geen effect. Op proef het meest storende autootje (de groene ex sloper) voorzien van een 100nF condensatortje -de kleinste die ik heb en die er nog net in past- over de koolborstels.

100nF erop, kennet

Dat helpt wel wat, maar hij blijft soms toch skippen. Lijkt beter te werken met de voeding direct op de regeltrafo? Dan de lange verbindingsdraden plus twee stekkers er maar eens uitgesaneerd en een 1000mu elco over de 5V regulator gezet:

plak! test

Kijk dat doet al meer. Nu skipt ie nog zelden. De andere drie autootjes ook maar van die 100nF voorzien, het helpt allicht. Mogelijk dat de definitieve opbouw in een aludoosje en wat verder van de baan af genoeg helpt tegen storing. Op proef zonder die regulator draaien is alweer stabieler dus eruit met dat ding. Wel de ontstoorcondensatortjes laten zitten [hier kreeg ik later lelijk last van zie verderop]. Op de testtafel krijg ik het niet beter dan dit. Nog twee optocouplers erbij scoren en we kunnen verder.

passief test-rondedetectiepaaltje op een DINplug gesoldeerd, chassisdeel zit in de baan.

Alles samengebouwd met 4 nieuwe optocouplers in een rondom afschermd aludoosje. Aansluitkabel met 4 aderig afgeschermde DIN draad. Proberen maar weer. NADA - nog steeds spontane tellingen @#$%^&!!

he BOUT - weer niet!

Op proef eens een NiMH accupack aan de teller ipv de stekkervoeding. He, nou is ie veel stabieler? Pikt ie storing op via de netstekers vanaf de (rudimentaire 25V AC) baanvoedingstrafo? Dikke officiele Marklintrafo eraan. Verrek, stuk beter zo...

M trafo Accupack 6V

Voeding terug op de teller, bijna goed nog af en toe een hicup. Maar met de accu voor zover te zien storingvrij. Spul trekt bijna 1A weet ik nog van de regelvoeding dus dat zal helaas niet lang lopen zo (1800mAh). Misschien met een extra opgeladen accupack op zak, de bedoeling is dat het een middagje loopt op de MFBfreaks meeting. Nu ja eerst maar duurtesten op de grote reesbaan, als het niet tadelloos loopt gaat het sowieso niet mee naar de meeting.

Weer een paar dagen verder, helaas het werkt niet storingsvrij. blijft dubbel (andere auto tegelijk) tellen met twee halvegolf autos op 1 stroomkring. Gaat slecht samen, AMS en TTL elektronica.

ams_tl5_360p.mp4

En het groene autootje keilde weer van tafel, door het allerlaatste gat in de omheining - nu zijn beide montage paaltjes uitgebroken:

groenkapje RIP

portable testrondje met meetpunten tbv de scoop

dacht ik even de foutoorzaak te hebben bedacht: de langszoevende slepers verbinden heel even de standaard baan-common (zonder diodes) met de detectierail en kunnen in die split second de teller van de andere auto laten afgaan (lekstroompje via die motor). Helaas, dat stukje van de geleiders afplakken helpt niet. sterker nog, de fout treedt zelfs op zonder tweede auto op de baan als je alleen maar de tweede regelaar indrukt. bij een latere test op het kleine rondje flitst nu zelfs de passieve ledindicatie aan! je hoort ook dat ie langzamer gaat lopen met die tegengestelde golf erbij. dan moet er wel een enorm lek zijn.

dat kan alleen als er onbedoeld tegengestelde stroom door de motor gaat dus de gelijkrichting is niet goed in de auto? hmm die brakke seleniumplaatjes? eentje op proef eruit en een dikke diode met koelplaat van de sloop erin. maakt geen fok uit! dat is het dus niet. de enige andere lekkagebron is de motor zelf. dus de witte porsj gedemonteerd, collector geschuurd en alles goed schoongemaakt. helpt ook niet. dan is het laatste dat overblijft de ontstoringscondensator van 100n 16V die we er eerder over de slepers moesten zetten wegens vonkstoring door de lucht.

andere ontstoorcondensator proberen

en ja hoor, een andere kleine C uit de sloopzakjes erin ('0.01 400' zeg het maar) en het lek effect is weg. althans voor het oog, of de TTL er nog wat van ziet is af te wachten. bovendien bedacht ik een nachtje slapen later dat de condensator natuurlijk niet over de diode heen moet reiken want dan heb je ook (tegengestelde) wisselstroom lekkage terug de baan in! dat zal de oorzaak wel zijn geweest, het zat toevallig alleen fout in de beide + autos, mooi recept voor een dwaalspoor. fietsenmaker he, ik zeg het nog maar een keer ;-)

alle 4 de autogies gecontroleerd en waar nodig gewijzigd, op de passieve leds gaat het goed. maar nu die overgevoelige TTL teller nog...

flash! nachtrijders... (leMans?)

vooruitlopend op mogelijk toekomstige optische detectie -last resort- eens op proef een fel wit ledje eringefut. wat is het krap allemaal! dat kan tzt alleen helemaal achterin de kontbodem wegens het aandrijftandwiel aan 1 kant. de fototor moet in de baan tussen de stroomgeleiders en de sleuf. tja dan is HO voor n keer een nadeel, de 1:32 ers hebben plek zat. ik houd toch hoop dat het met de klassieke 'philips' stroomdetectie wil, dan hoeft er niks verbouwd te worden aan de autootjes.

test op het minibaantjie, noppes nu zelfs weer haywire op alle digits. teller aan een DIN verlengkabel ver buiten bereik van de autos maakt niks uit. voeding op een andere netgroep ook niet. marklintrafo idem. spul is blijkbaar te gevoelig.


laatste poging: de detectieverwerking opnieuw bouwen maar nu met een 556 timer erachter ipv die mogelijk gammele TTL monoflop. weer een paar uur pieren later:

eerst maar de helft om te proberen flits!

handbediend werkt het perfect maar je raadt het al: de plus-autos laten weer de nevenliggende teller random afgaan. @#$%^& hopeloos!! we weten nu wel dat het niet aan de teller electronica ligt, het moet een of ander intrinsiek stoorsignaal uit de baan zijn. en alleen op de plus golf. de losse ledjes op de DINplug werken op t oog perfect, de storing is dus erg kort en/of klein. maar genoeg om die optos af te laten gaan. de fietsenmaker is nu wel uitgeluld, dit wordt niks meer.

[pauze]


toch die andere teller eens opbouwen, de huidige lijkt erg gevoelig voor allerlei externe storingsbronnen. helaas wel met veel meer chippies.

weer 3 dagen en veel probleemoplossen verder... in Gromsounds unieke triplex design.

pffff hoelang ben ik nou bezig, 2 maanden? wat een hobby. nou deze maar eens aan de grote baan hangen en duurtesten.

overigens stuitte ik na een tip van kameraad Kojak (de fallerist die me aanstak) al doorsurfend op een gratis raceteller programmaatje 'lap timer 2000' voor de pc, werkend op de parallel poort. zoiets wat ik 2 jaar terug ook al van plan was met basic maar gelukkig aan ontsnapte dankzij de analoge relaisjes. nu de faller halvegolf detectie eindelijk werkt kan dat er ook aangeknoopt worden, een oud DOS/win98 kleptoppie met printerpoort heb ik nog wel. heb je niet alleen 4 rondetellers maar ook meteen rondetijden en nog veel meer leuks.

tImer controle-ledjes op een 2e stekker geplugd met een parallelkabel eraan. warempel dat werkt ook nog in 1x :

hoppa: 'laptimer' in werking.

enige afwijking is dat ie de eerste ronde loos telt (starten vr de streep) dus de losse teller geeft 1 ronde meer aan (starten n de streep). en voor reeele rondetijden is het natuurlijk beter dat ie 2 passages ='halve rondjes' als 1 telt. tja weer 2 chippies nodig: 4 tweedelers. later zorg.

Spul aan de grote baan geknupt. leek OK maar helaas toch weer die hardnekkige fouttellingen. 1 foutmodus opgelost met antiparr diodes over de motor heen (tegen-emk bij onderbreking van de rijstroom kortsluiten)

nog maar een diode erbij, past nog net.

echter er blijkt een tel-stroom lek op te treden door de tegenpolige auto als die op de detectie staat, zelfs spanningsloos stilstaand... dat KAN helemaal niet wegens de diodes in de autos????? en alleen op de min-tellers, en alleen op de binnenbaan. niet op te lossen. hele handel (detectie, voeding) verwisseld voor het spul van het testrondje: geen verschil dus het is echt de baan zelf. misschien werkt ie wel als een grote antenne en pikt ie zo storing op?

8 polig uit

Als laatste poging de detectiesignalen volledig onderling gescheiden naar buiten gevoerd middels een videoplug maar dat helpt niet op de grote baan (wel op t kleintje overigens).

Laatste week voor de meeting: oom Johan zegt 'probeer eens elcos over de optoleds'. tja dat is me verboden door twee elektronici van het MFBfreaksforum... maar het blijkt wel te werken. 220 mu doettet alleen moet de detectiestrook dan 2x zo lang anders mist ie er wel eens een op hoge snelheid. pfff je krijgt dit niet kado zeg.

inpakken DAFprakken

3 dagen testrijden en toen de meetingorganisatie maar verwittigd dat ik het ga wagen. Spul uitelkaar en in de dikkedaf geprakt. In Den Bosch heropgebouwd, alles doettet gelukkig daar ook nog. Weinig animo maar toch een paar man aan het reesen gekregen waaronder de MFBbaas zelf. Jammer, geen 4 tegelijk wat nou juist zo leuk is. Dat doen we dan maar een keer met wat lokalo's in Hoksebarge.

hehe, werkend op de meeting. mfb24_rees360p.mp4

Terug thuis gedemonteerd opgeslagen tot nader order, ben er nu wel even klaar mee ;-)

vleugel eraf, kort plankie eraan - gereduceerd tbv gemakkelijker vervoer (zonder demontage).


retour: suboverig.htm

Gromsound 2024