Eigenbouw treinstelletje in HO - DE2 Blauwe Engel


En dan nu mijn echte favoriete treinstelletje. Ook daar is inmiddels een mooi kant en klaar model van (Artitec) maar die is schreeuwend duur. Kleien maar weer!

Even van MPL nog zon DDR Piko neppertje (omgespoten Fliegende Hamburger jaren 30) gehaald voor twee tientjes. Laten we nu om het makkelijker te maken de bestaande kap eens proberen om te beunen. Het profiel klopt redelijk, neus ramen&deuren uiteraard niet. Dus kop half uitgezaagd en volgeplamuurd, en de ramen uitgevijld tot in de buurt van wat het moet zijn.

Piko basis

Met verf is gelukkig veel te suggereren...

Set verse koplampgaten geboord en voorzien van blanco staafjes plastiek richting origineel Piko lampje. Dat gaat heel aardig. Schortplaatje bijgevijld en scharfenberg koppeling (sort of) overgezet. Ook deze wordt weer half om half eerste versie (lichtblauw met rode bies) en tweede versie (rood met gele bies en wings). Het dak doen we ook half om half, van schuin rechtsvoor zie je dan alleen maar 1 kleur.

omgebeund naast originele fantasie-donor

Pff veel werk hopelijk gaat de andere helft sneller.

boekkie bij! kop no 2

verMarklinde bodem

Rode plastiekstaafjes bovenin, lampje verzetten tot ie mooi aanstraalt.

hehe... koelaar.

Benieuwd of het ding ook een beetje rijden wil. Op de baan met dat barrel.

zoeffff... hij rijdt wel maar dat extra massadraadje tussen motor en middendraaistel is ook hier weer nodig. Verder ontspoort ie op afbuigende wissels, probleem van Piko wieltjes. Eens zien of er wat anders wil passen. Maar best wel fluitje verder:

1953 1968

wieltjes overgezet, nu rijdt ie ook over wissels.


sept 2020, laten we nog eens wat proberen, nu de eendelige versie DE1 ''railbus''.

Nieuw boekkie bij! Leve de blauwe LIMA wagons, zagen maar weer. Eerder goed gelukt koppie 2x afgegoten mt rubbr en giethars.

tussenwandjes en pleehok er ook maar in

halfprodukt in de plamuur. ------------------------- en geschilderd

koelaar, leuk toch? Een motortje past helaas niet, die Lima hondekop treinstellen zijn niet voor niets te breed...


Dat smaakt naar meer, de eerste poging kon beter. Op MPL een verweesd restje mastica plan E spul gescoord, dat plakt ook makkelijker aan een hondekop tussenwagon (alles polystyreen). Profiel is gelijk aan de Piko nepper dus dan past het ook zonder meer op het onderstel.

boekkie bij, volgende bladzijde Limaatje hakken, wandje plakken

past nog op een Marklin 5100 standaardbocht

snuitjes peent

klaar! lekker klusje wel, 4 weken zoet. 't is hobby he.


 

Next! : planu.htm


Terug naar de index