ARCHIEFEXEMPLAAR! SPOTREGISTER IS BUITEN WERKING - DEZE SITE IS TER INFO (c) Gromsound 2000-2016

Click here for English version of this page:2cvspotgb

Spoteend Register Nederland

is een sedert 1993 lopende poging om de paar resterende exemplaren van de CitroŽn 2CV4 Spot (kortweg Spoteend) op te sporen en te behouden voor de toekomst.

Het betreft hier geen officiŽle club maar een kostenloze en niet-commerciŽle administratieve actie teneinde eigenaren en andere belangstellenden te wijzen op de absolute zeldzaamheid van dit type eend, en het behoud of de restauratie te bevorderen. Er bestaat dan ook geen formele binding met een van de vele CitroŽnclubs of met de importeur. Uiteraard zijn er wel collegiale contacten met individuele mede-citroŽnisten.

Spotregister is uit de lucht, laatste beheerder was Henri SchŲnbeck.


Inhoud:


Wat is een Spoteend?

spot_1b.jpg (29730 bytes) <-- 2CV4 SPOT 1976

De SPOT poster voor showroomgebruik.

Origineel interieur van een Franse Spot: bruin dash en groot stuur.

De origineel in Nederland geleverde Spoteenden zijn van een iets latere versie en hebben een klein zwart specialstuurtje, zwart dashbord en zwarte deurgrepen binnenin. Dit blijkt ook uit de chassisnummers, die voor de Franse Spotjes AZKB03KBxxxx in plaats van 06 zijn. Aan de opschriften op de ruiten meen ik af te kunnen leiden dat de Benelux exemplaren in Vorst, Belgie zijn geassembleerd. het gekke is dat op de (Franse) SPOTposter (zie boven) een zwart interieur met eenspaaks stuur staat afgebeeld. Consumentenmisleiding?

Origineel interieur van een Nederlandse Spot: alles zwart dus. Alleen het stuur heb ik vervangen door zo'n zacht stuur dat rijdt toch wel erg veel fijner. Er hoort zo'n hard tweespaaks specialstuurtje in.

en de engelse versie ziet er zo uit.


Reacties: (niet meer mogelijk sorry)

Weet je een Spoteend of heb je er zelfs een? Laat het weten!!

Graag onder vermelding van kenteken, chassisnummer, staat van onderhoud en indien bekend de historie (waar en wanneer gekocht, mogelijk vorige eigenaren bekend etc). Na gratis opname in het register ontvangt de eigenaar een inschrijvingsbewijs en (onregelmatig) een nieuwsbrief.

Uiteraard is ook aanvullende informatie welkom. Of misschien heb je er ooit een gehad en weet je het kenteken nog?

Bij voorbaat dank, keep on Spotting, en zegt het voort!

Contactadres:

E-mail: (helaas uit de lucht)

Links:

(achterhaald, zoek zelf effe)


Bronnen: The 2CV Collectors Guide, Citropolis juli/sept '97, Het EendeŽi 6-'90, Martijn van Well.

© AvW, Spoteend Register NL - overname text alleen met toestemming van de auteur & bronvermelding please